O fetiță mutilată pe viață… unde eram noi în timpul ăsta?

*Când avea 4 ani, fetiței i-a fost decupată o buză cu lama *În decembrie 2010, mâna i-a fost crestată cu un cuțit și rana a fost lăsată să putrezească

Am aflat câteva amănunte terifiante din cazul abominabil al asistentei maternale Fănica Grădinaru din Bragadiru, arestată pentru torturarea unei fetițe care avea 4 ani și a unui băiețel care avea 7 ani. Cel puțin fata este mutilată pe viață din cauza torturilor iar amândoi copiii sunt marcați psihic pentru foarte mult timp, dacă nu cumva pe toată viața. O să redau câteva episoade din drama trăită de cei doi minori cu mențiunea că toate aceste  atrocități s-au consumat în timp ce autoritățile statului erau plătite să le monitorizeze viața!

Copiii au ajuns în octombrie 2007 în grija soților Fănica și Mitică Grădinaru. Rămăseseră singuri pe lume după ce tatăl lor le omorâse mama. Soții Grădinaru aveau și ei doi copii, o fată care acum 18 ani și un băiat de 10 ani. Din probele strânse de procurori se pare că una dintre distracțiile băiatului familiei Grădinaru era să facă boacăne, să spună că de vină sunt cei doi orfani de mamă și apoi să asiste la torturile la care erau supuși.

Copiii erau bătuți cu bâta, cu coada măturii, cu orice îi cădea asistentei în mână. Una dintre pedepsele preferate ale asistentei maternale era să-i bage pe copii în cada plină fie cu apă rece gheață fie cu apă clocotită. Din cauza bătăilor, copiii erau îmbrăcați mereu cu haine cu mâneci lungi.

Pe la mijlocul lui 2010, Fănica a descoperit o nouă tortură. Specula dragostea băiețelului pentru sora lui mai mică și o tortura pe micuță sub ochii fratelui. Exemplu identificat de procurori: băiețelul făcuse ceva ce, în viziunea femeii, merita o pedeapsă aspră. Fetița a început să țipe, probabil intuind că ea va fi cea lovită. Asistenta a luat o lamă și i-a decupat fetei buza superioară. Această mutilare se poate vedea încă pe fața ei. Tot legat de mutilări permanente este și ruperea a jumătate din nasul fetiței în timpul unei alte pedespe preferate, lovirea fetiței cu capul de wc… Aceste mutilări sunt proba că asistentele sociale ( arestate și ele în cauză) nu au vizitat copiii avuți în supraveghere.

Tortura care a determinat-o pe asistentă să ducă fata la spital, pe 11 decembrie 2010, a fost făcută cu un cuțit. Asistenta a vrut să-i taie fetiței mâna, dar s-a oprit când lama a lovit, de mai multe ori, osul! A ținut fata în casă până ce rana a început să miroasă a putrefacție și abia apoi a dus-o la spital, spunând că fetița fusese lovită de o căruță. Fata a fost internată sub o identitate falsă.

Câteva amănunte acum despre efectele psihice avute de aceste maltratări asupra celor doi micuți. Deși fusese identificată în spital, fetița a refuzat timp de 3 luni să recunoască cine este, crezând că fratele ei este încă în mâna monstruoasei asistente maternale. Mai mult, chiar și la un an după ce fuseseră mutați la altă familie, fetița nu voia să-și amintească prin ce a trecut.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

4 Responses to O fetiță mutilată pe viață… unde eram noi în timpul ăsta?

  1. Pingback: Proteste împotriva romilor în Republica Cehă « Popateapa's Blog

  2. Pingback: Gata, “SuperBlog 2011″ mă face om! « Popateapa's Blog

  3. Pingback: INCORUPTIBILII! « Popateapa's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.