De ce e bun un Hrebenciuc la casa partidului… De exemplu știe când ninge

În iunie, când toată lumea se concentra pe alegerile locale, Viorel Hrebenciuc a stârnit un mic scandal, ce părea o furtună în paharele de apă de pe mesele din studiourile de televiziune. Liderul pesedist cerea atunci devansarea alegerilor parlamentare pentru sfârșitul lunii octombrie sau începutul lui noiembrie. S-au certat puțin atunci și apoi și-au văzut de treburile lor.

Pe mine subiectul m-a interesat pentru că nu înțelegeam care putea fi motivul pentru care Hrebenciuc dădea importanță unei luni de mandat. Atunci am aflat datele din acest articol: PE SURSE: O prognoză care spune că noiembrie ar putea fi prima lună de iarnă stă la originea ideii USL de a devansa alegerile. În paralel se ofereau tot felul de explicații, despre buget, despre irosirea timpului, dar acum, când văd prognoza meteo pentru ziua de 9 decembrie, îmi dau seama că Viorel Hrebenciuc a anticipat un absenteism accentuat de vreme. Prognoza de atunci a greșit cu doar o săptămână perioada de vreme tipică iernii. Ori Hrebenciuc știe că absenteismul favorizează ARD, pentru că atunci când lipsesc oamenii care votează din convingere au câștig aparatele de partid.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to De ce e bun un Hrebenciuc la casa partidului… De exemplu știe când ninge

  1. vera says:

    Nu prea intzeleg finalul. Eu nu am vrut sa votez, ii urasc si dispretzuiesc pe totzi actorii de pe scena politica (partide). I-am vazut pe totzi si sint totzi coruptzi (insa m-au convins sondajele si cifrele USLului).
    Dar nu sint identici, motiv pentru care voi vota din convingere cu ARD-ul, ca sa fac ce pot eu impotriva colosului monolitic in care amenintza sa se transforme USLul. Nu ma scoate la vot aparatul de partid al ARD, ma duc din convingere. Dupa care, merg la brunch cu fetele, sa spalam cu ceva dezgustul ca a trebuit sa votam cu ARD, adica nu numai cu hotzii din PDL, dar si cu MRU si neolegionarul de serviciu, m.neamtzu.

  2. Pe mine subiectul m-a interesat pentru că nu înțelegeam care putea fi motivul pentru care Hrebenciuc dădea importanță unei luni de mandat. Atunci am aflat datele din acest articol: PE SURSE: O prognoză care spune că noiembrie ar putea fi prima lună de iarnă stă la originea ideii USL de a devansa alegerile. În paralel se ofereau tot felul de explicații, despre buget, despre irosirea timpului, dar acum, când văd prognoza meteo pentru ziua de 9 decembrie, îmi dau seama că Viorel Hrebenciuc a anticipat un absenteism accentuat de vreme. Prognoza de atunci a greșit cu doar o săptămână perioada de vreme tipică iernii. Ori Hrebenciuc știe că absenteismul favorizează ARD, pentru că atunci când lipsesc oamenii care votează din convingere au câștig aparatele de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *