Ponta ar câștiga alegerile prezidențiale doar dacă ajunge în turul al doilea cu… Antonescu

Tot mai îndepărtată pare situația în care USL-ul de astăzi va avea doi candidați la alegerile din 2014, dar asta nu împiedică să vedem în continuare calculele care au îndepărtat acest scenariu.
Este evident că un candidat al PSD va ajunge în turul al doilea. Dacă el se va înfrunta cu un candidat al Dreptei unite, va rămâne la cei aproximativ 40% pe care-i are Partidul, pierzând ”la mustață” în fața celui care va strânge și destule voturi de la liberalii mințiți. Mai ales că – pentru a strânge o majoritate parlamentară – PNL va negocia asiduu cu PDL pentru a trece în Opoziția partidul care l-ar lăsa pe Crin Antonescu în offside.
Dacă totuși pesediștii se mai gândesc încă la a avea un candidat propriu la prezidențiale, atunci ei știu deja că singura șansă pentru a câștiga este de a-l ajuta pe Crin Antonescu să ajungă în turul al doilea. Din acel moment se va produce în sânul dreptei un efect ”Vadim”… adică, exact ca în 2000, când Corneliu Vadim Tudor se înfrunta cu Ion Iliescu, când cei mai aprigi adversari ai lui Iliescu s-au trezit în situația de a cerși oamenilor să vină și să le voteze dușmanul pentru a nu ajunge Vadim la Cotroceni.
Ah, să nu uit, dacă Ponta ajunge președinte prin această schemă, orice dușmănie a PSD cu PDL va înceta, cele două partide alcătuind o nouă majoritate. De altfel, cred că PDL va savura cele două săptămâni dintre tururi mai ceva decât anii cât au fost la Putere, ambele partide din USL curtând democrat-liberalii ca și cum ar fi ultima mireasă de pe o insulă pustie.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Ponta ar câștiga alegerile prezidențiale doar dacă ajunge în turul al doilea cu… Antonescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *