Jurnal de tătic. Cum l-am prins pe viceprimar că fură!

Toate fetele din casă lucrează la ”Floricelele cu bomboană cu cocos”, pe care Alecsia urma să le vândă la ”Târgul de Primăvară”. Evident, mai puțin pisica Mitzu care, de câte ori aude despre opere de caritate, se scarpină după urechea dreaptă cu piciorul din spate-dreapta și apoi adoarme pe una dintre pernuțele de pe canapea. E adevărat că face asta aproape tot timpul, dar parcă e mai ostentativ gestul când se discută despre ”strâns bănuți” și ”donații”.
Cum ”grădinăritul” din hârtie colorată nu e specialitatea mea…

jurnal 81

… chibițam și vorbeam despre ale mele, despre primari, viceprimari, pisici, căței și hamsteri. Dacă vreți să știți ce-mi măcina creierii, găsiți AICI.
La un moment dat, Alecsia a ridicat ochii din ce făcea și a spus:
-Tati, ce e ăla viceprimar?
La 8 ani ai ei mi se pare normal să știe ce e ăla hamster, dar să nu fi auzit de viceprimari.
-E un adjunct al primarului.
A fost rândul Sofiei să întrerupă lucrul. De fapt, e vina mea, știam că nu explici cuvinte de față cu un copil de 4 ani, dacă nu ești pregătit să faci față unei avalanșe de ”de ce” și ”da’ aia ce-i”. Sof a întrebat:
– Da’ ce-i aia ”adjunct”?
Silvana nu întrerupea lucrul nici moartă, deși putea să mă ajute, eu mergând pe un drum mult mai periculos decât bucățile de hârtie colorată pe care le măcelărea.
Așa că m-am descurcat singur:
-Adjunctul e unul care face treaba când lipsește șeful.

Păreau mulțumite amândouă de răspunsurile primite, dar, după câteva secunde, Alecsia a ridicat privirea, ca și cum brusc a descoperit de care parte a pisicii trebuie să tragi ca să obții cel mai bun efect sonor:
-Aha, Tati, tu ești viceprimarul lui Mami!
Cum aveam de scris, am plecat de acolo. Fără să spun vreun cuvânt. Ieșind, am remarcat că Silvana încă nu întrerupsese lucrul. Dar parcă mustăcea…

PS La ”Târgul de Primăvară” se pare că s-a făcut o descoperire îngrozitoare: una dintre floricele avea ambalajul bomboanei… gol!
De obicei astfel de lucruri nu rămân neanchetate, dar, de data asta, Alecsia s-a mulțumit doar să spună:
-Viceprimarul s-a lins pe bot de cadou de la târgul de anul ăsta!
Ce să fac? Ciocolata cu cocos e una dintre – multele – mele slăbiciuni!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

One Response to Jurnal de tătic. Cum l-am prins pe viceprimar că fură!

  1. Adjunctul e Peg (cred ca asa il cheama)din desenele animate cu Seriful Callie…asa m-a informat Mihu de 3 ani ca el e adjunctul meu.. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *