Jurnal de tătic. Zânul Măseluţu

Vă spun cu mâna pe inimă că nu cred în zâne. Adică sunt convins că nicăieri pe lumea asta nu există o doamnă între două vârste care să-i dea cu un băţ în cap unei menajere şi să o transforme într-o prinţesă. Cel mult cred că o mână de cosmeticieni şi croitori ar putea face asta, dar nici picat cu ceară nu cred că poate cineva să transforme şoriceii în cai.

jurnal 2

Nu sunt nici mare fan al Ilenei Cosânzeana. Nu ştim mare lucru despre ea până să ajungă sclava Zmeului, o legătură destul de dubioasă, trebuie să recunoaşteţi, iar toate speranţele ei sunt legate de un tip în vârstă de numai câteva zile, destul de credul ca să arunce peste umăr un pieptene şi să i se pară că răsare o pădure. Şi destul de ciudat ca să îşi hrănească armăsarul cu jar.
Ce pot să spun despre Frumoasa îndrăgostită de arogantul cu chip de Bestie? Doar că sigur nu există, pentru că altfel ar fi fost coadă de frumoase la uşa mea. Şi, uite, verific chiar acum… Nimic!
Nu cred nici în pitici, spiriduşi, sirene şi totuşi…

Aseară am aşteptat să adoarmă Alecsia. La 6 ani, dinţii ei de lapte cad ca o ploaie de os. Ultimul căzut, lustruit bine în chiuvetă cu periuţa de dinţi, stă ascuns sub perna ei.
„Să nu facă vreo carie în sacul Zânei Măseluţă!”, mi-a spus ea, înainte de a se culca.
Aşteptând să redeschidă ochii în lumea lui Moş Ene, am ţinut în mâna dreaptă un săculeţ din cârpă roşie, în care pusesem un bănuţ de argint. Mâna o ţineam în buzunar ca nu cumva să vadă cineva şi să rupă vraja.
Noaptea, am strecurat mâna sub pernă, am luat dinţişorul şi am lăsat bănuţul.
Dimineaţă, pesemne că uitasem aventura mea din liniştea întunericului, pentru că prea m-am bucurat văzând-o cum strânge bănuţul la piept!
M-am gândit că poate percepţia noastră despre zâne e greşită. Uneori, ele se întrupează şi în tătici cu chip de Bestie. Şi, după ce-şi termină treaba, se retrag în lumea care colorează argintiu copilăria.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

2 Responses to Jurnal de tătic. Zânul Măseluţu

  1. Elena says:

    Clar vei fi multa vreme zana in ochii fetitelor si basmul poate fi si asa.

  2. Pingback: Jurnal de tătic. Regele și Zâna Măseluță | Alecu Racoviceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *